75-годишен британски престъпник получи разрешение да пее в църковен хор. По това време

...
75-годишен британски престъпник получи разрешение да пее в църковен хор. По това време
Коментари Харесай

Позволиха на 75-годишен педофил да пее в църковен хор - как свърши всичко

75-годишен британски престъпник получи позволение да пее в църковен хор. По това време той към този момент имал възбрана да посещава 200 църкви. 

Майкъл Копланд атакува млади хористи в църквите от десетилетия. Той даже не криел своята „ взаимозависимост от децата “. През 2018 година обаче педофилът, който към този момент два пъти е бил зад решетките, се появи на страницата на църквата в обществената мрежа като солист на хора. Както се оказа, той още веднъж се беше преместил и искаше да участва на службите, разкрива детайлности The Telegraph.

Копланд скоро още веднъж се оказва разследван и разрешението му да посещава черква е отнето.

Какво направи Майкъл Копланд?

Мъжът посещавал църквата всяка неделя заран и бил считан за благородник заради благосъстоянието на фамилията си. С времето се оказа, че зад облика на набожен паралия се крие граблив педофил.

Копланд в началото беше наказан единствено на девет месеца за нахлуване над три момчета на 12 и 13 години в черква.

По-късно той беше хванат за непочтено нахлуване над друго 12-годишно момче. Тогава педофилът беше вкаран в пандиза за 18 месеца. Известно е, че той се е срещнал с детето в театъра.

През 1998 година на нарушителя е неразрешено да посещава 200 църкви, а фотографията му е публикувана измежду духовниците. Това решение обаче провокира спор в обществото. Някои вярващи се съмняваха, че на грешника трябва да бъде отказано търсенето на „ възмездие посредством християнството “.

Впоследствие на Копланд беше разрешено да посещава хора през 2018 г. Още през 2022 година обаче неназован мъж призна, че също е бил измъчван от него.

Тогава нарушителят попадна под разследване за трети път и още веднъж загуби опцията да участва в църковния хор. Скоро той призна за 15 обвинявания в полово принуждение. Въпросните случаи са от 80-те и 90-те години на предишния век.

През септември педофилът още веднъж беше наказан на 16 години затвор. Според известия в медиите той се е срещнал с всичките си жертви, като се изключи едно момче, посредством църквата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР